Integritetspolicy

Integritetspolicy

Denna sekretesspolicy beskriver hur Weecare.se använder och skyddar all information som du ger Weecare.se när du använder denna webbplats. Weecare.se har åtagit sig att se till att din integritet skyddas. Ska vi be dig att lämna vissa uppgifter genom vilka du kan identifieras när du använder denna webbplats, då kan du vara säker på att den endast kommer att användas i enlighet med denna sekretesspolicy. Weecare.se kan ändra denna policy då och då genom att uppdatera denna sida utan förvarning. Du bör kontrollera denna sida då och då för att se till att du är nöjd med eventuella ändringar.


GDPR – Hantering av dina adress- och köpuppgifter här hos Weecare.se

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Bockebo Light/Weecare.se är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Bockebo Light lämnar inte ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i tredje punkten nedan.

Bockebo Light/Weecare.se har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande;

  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon (mobil) för att vi skall kunna leverera din beställda vara.
  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon (mobil) och ditt personnummer kan efterfrågas vid betalning av vara.
  • Mailar ni till Weecare.se info@weecare.se eller support@weecare.se sparar vi mailen och den information båda parter delger i mailen under skälig tid men max 7 år beroende på typ av ärende.
  • Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditören Postnord och/eller DHL samt betaltjänsten HIPS.com och Paypal om du valt något av dessa betalsätt.
  • Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen)
  • Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
  • Du har rätt att klaga till tillsynsmyndighet
  • Du har rätt att få reda på varifrån informationen har kommit, om du inte har registrerat den själv
  • I nyhetsbrev kan vi skicka erbjudanden som är anpassade efter din data hos oss och att du då har rätt att få veta vad vi baserar våra erbjudanden till dig på för lagrad information. Vi lagrar ingen info om era intressen.
  • Efter 14 dagar skickas ett mail med frågan om att ge en recension på köpta varor. När och om ni ger en produktrecension väljer ni själva i fältet ”Skriven av *” det namn ni vill använda er av. Inga krav på fullständigt namn. Vi kan inte spara annan info än det ni skriver i recensionen.
  • Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om ditt konto hos oss.

För fullständig förteckning över cookies vi samlar läs Lista av cookies som vi använder/sparar.

Säkerhet                                                  

Vi är fast beslutna att se till att din information är säker. För att förhindra obehörig åtkomst eller avslöjande, har vi infört lämpliga fysiska, elektroniska och administrativa förfaranden för att skydda och säkra den information vi samlar in online.

Hur använder vi cookies?                    

På webbplatsen för att förbättra innehåll, navigation och struktur.  Informationen sparas inte hos Weecare.se. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Weecare.se använder en anonymiseringsfunktion hos Google Analytics, där verktyget tar bort de sista siffrorna i besökarnas IP-adress innan uppgiften lagras hos Google. Google kan överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning.

En cookie är en textfil som lagras på din dator. Cookies används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål och val. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder inte permanenta cookies. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad eller om du har placerat en vara i varukorgen, samt när du använder produktfiltreringen.

Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Om du inte vill tillåta cookies så kan du välja att ändra inställningar i din webbläsare så att de inte accepteras. Genom att acceptera cookies på din dator så anser Weecare.se att du ger din tillåtelse att cookies används vid besök hos oss. Om din webbläsare eller brandvägg är inställd till att neka lagring av cookies kan du istället göra din beställning via e-post till info@weecare.se

Weecare.se använder Google Analytics som ett hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Informationen använder vi för att se hur besökaren, vår kund använder vår webbsida och våra olika kategorier och sidor. Vi tar fram besöksstatistik, exempelvis använder vi rapporter av besöken undrar över något kring detta, kontakta oss på info@weecare.se 

Länkar till andra webbplatser

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser av intresse. Men när du har använt dessa länkar för att lämna vår webbplats, bör du notera att vi inte har någon kontroll över den andra webbplatsen. Därför kan vi inte ansvara för skydd och integritet av någon information som du lämnar samtidigt besöka sådana platser och sådana webbplatser omfattas inte av denna sekretesspolicy. Du bör vara försiktig och titta på den sekretesspolicy som gäller för den aktuella webbplatsen.

Kontroll av din personliga information

Du kan välja att begränsa insamling eller användning av dina personuppgifter på följande sätt:

  • När du blir ombedd att fylla i ett formulär på hemsidan, leta efter den ruta som du kan klicka på för att visa att du inte vill att informationen ska användas av vem som helst för direkt marknadsföring
  • Om du tidigare har kommit överens om att vi använder dina personuppgifter för direkt marknadsföring, kan du ändra dig när som helst genom att skriva till eller e-posta oss på info@weecare.se

Vi kommer inte att sälja, distribuera eller leasa din personliga information till tredje part utan din tillåtelse eller enligt lag är skyldiga att göra det. Vi kan använda dina personuppgifter för att skicka dig syfte om tredje parter som vi tror att du kan finna intressant om du säger att du vill att detta ska ske.

Du kan begära uppgifter av personlig information som vi har om dig i enlighet med Data Protection Act 1998. En mindre avgift kommer att debiteras. Om du vill ha en kopia av den information vi har om dig skriv till Bockebo Light Weecare Bockebo2 56892 Skillingaryd.

Om du anser att någon information vi har om dig är felaktig eller ofullständig, skriv till eller mejla oss så snart som möjligt, på ovanstående adress. Vi kommer omedelbart korrigera alla uppgifter befinns vara felaktiga.

Lista av cookies vi sparar

I tabellen nedan visas de cookies som vi samlar in och vilken information som de lagrar.

COOKIE namn

COOKIE beskrivning

CART

Sambandet med din varukorg

CATEGORY_INFO

Lagrar kategorin info på sidan, som gör det möjligt att visa sidor snabbare

COMPARE

De objekt som du har i listan Jämför produkter

CURRENCY

Ditt önskade valuta

CUSTOMER

En krypterad version av ditt kundnummer med/i butiken

CUSTOMER_AUTH

En indikator om du är inloggad i butiken

CUSTOMER_INFO

En krypterad version av kundgrupp du tillhör

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Lagrar kundsegmentet ID

EXTERNAL_NO_CACHE

En "flagga", som indikerar om cachning är funktionshindrad eller inte

FRONTEND

Din sessions-ID på servern

GUEST-VIEW

Tillåter gäster för att redigera sina beställningar

LAST_CATEGORY

Den sista kategorin som du besökt

LAST_PRODUCT

Den senaste produkten som du har sett

NEWMESSAGE

Anger om ett nytt meddelande har tagits emot

NO_CACHE

Anger om det är tillåtet att använda cache

PERSISTENT_SHOPPING_CART

En länk till information om din varukorg och visningshistorik om du har bett webbplatsen

POLL

ID för eventuella omröstningar som du nyligen har röstat på

POLLN

Information om vilka enkäter du har röstat på

RECENTLYCOMPARED

De objekt som du nyligen har jämfört

STF

Information om produkter som du mailade till vänner

STORE

Butiken vy eller språk du har valt

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Anger om en kund får använda cookies

VIEWED_PRODUCT_IDS

De produkter som du nyligen har tittat på

WISHLIST

En krypterad lista över produkter som läggs till din önskelista

WISHLIST_CNT

Antalet artiklar i din önskelista

Laddar...